Arrangement

Valgmøde 8. november

.

Valgmøde den 8. november klokken 19.30 i Teatersalen, Farum om NATUR, MILJØ, GRØN OMSTILLING og BIODIVERSITET.

Dagsorden:

19.30 Velkomst ved DN Furesøs formand Carsten Juel.

Præsentation af kommunens 2030-mål om natur og biodiversitet og spørgsmålene til politikerne. Ordstyrer tager over. En repræsentant fra hver af de ti partier har derefter 5 minutter til at svare på spørgsmålene (eller nogle af dem).

10 minutters pause.

Spørgsmål fra salen indenfor emnerne i overskriften. Ordstyreren informerer om, at hver byrådskandidats svar helst skal være på ca. 1 minut max 2 minutter. Ordstyreren prøver på at tage 2-3 spørgsmål ad gangen indenfor samme tema. 21.45 slut.

(temaerne offentliggøres på forhånd via hjemmeside, nyhedsbrev, facebook og avisartikler)

  1. I Furesø Kommunes 2030 mål står: ”Kvælstofudledning til søer og åer er minimeret gennem bedre håndtering af regnvand og spildevand, så der ikke ledes spildevand ud til søer og åer.” Skal hele Furesø Kommune separatkloakeres, dvs. skal kloak- og regnvand adskilles? Hvad vil du kræve af de kommende spildevandsplaner og hvad er din holdning til den foreslåede centralisering af spildevandsbehandlingen (dvs. at tilslutte kloaknettet i Farum til et kommende mega-renseanlæg i Hørsholm og at tilslutte kloaknettet i Værløse, Jonstrup & Hareskovby til et kommende mega-renseanlæg ved Frederikssund)?

 

  1. Befolkningsprognosen spår flere borgere i Furesø Kommune. Bliver det nødvendigt at inddrage landzone til byzone?

 

  1. Kommunen går foran i den grønne omstilling, men er ambitionerne tilstrækkelige, går det hurtigt nok og hvilke initiativer vil du tage i byrådet for at kommunens borgere og erhverv kommer med?

 

  1. En FN-rapport har for nyligt konkluderet, at en global biodiversitetskrise truer menneskehedens livsgrundlag. Mange dyre- og plantearter trues af udryddelse. I Kommunens 2030 mål står blot: ”I 2030 har vi fokus på mindst 20 sjældne eller sårbare arter og deres levesteder. De invasive arter er kortlagt og mindst 80% af arealerne med invasive arter bekæmpes”. Synes du, at disse mål er tilstrækkelige til at sikre mod fortsat nedgang i dyre- og plantelivets mangfoldighed i Furesø Kommune? Hvordan skal kommunen efter din mening opfylde målet om øget biodiversitet – og hvordan vil du i byrådet arbejde for at målet nås?

 

  1. Et nyt lovforslag foreslår, at det bliver forbudt at sprøjte med blandt andet glyphosat (Roundup) på en række offentlige og private arealer som veje, stier, grus, fortov, indkørsler og parkeringsarealer. Går du ind for at Furesø kommune bliver en foregangskommune, hvor også borgere og erhverv helt er ophørt med at bruge sprøjtegifte? Hvordan vil du i byrådet arbejde for at fremme dette mål?