Debatindlæg

Lokalplan 149 Farum Vest - plan eller planløshed

.

Lokalplan 149 - plan eller planløshed.

 

Furesø kommunes forslag til lokalplan 149 Farum Vest er i offentlig høring til den 24. maj. Området indeholder allerede tre boligbebyggelser, svømmestadion, forskellige andre idrætsfaciliteter, herunder fodboldbaner og et superligastadion kaldet Right to Dream Park. Der findes kun et begrænset antal parkeringspladser. Denne mangel på planlægning giver store problemer. Hvis kun Farum Boldklub brugte banerne i området, havde der næppe været et parkeringsproblem. Men i forbindelse med superligakampe er der langt fra tilstrækkeligt med parkeringspladser, hvilket er til gene for de omkringboende. Løser den nye lokalplan så problemet? Nej, den gør det kun værre.

Den nye lokalplan har til formål at ”udvikle” området og øge aktiviteterne. Der tillades en udvidelse med nye kunstgræsbaner, forretningsaktiviteter, etagebyggeri og muligvis en hal til fodbold. Kommunen ønsker desuden at give FC Nordsjælland mulighed for at etablere et fodboldakademi.

Hvor skal der så parkeres, når antallet af pladser i lokalplanområdet fortsat er begrænset? Kommunens administration er i gang med at undersøge muligheden for et stort antal ”aflastningsparkeringpladser” (og endnu flere fodboldbaner) i den nærliggende landskabsfredning Farum Vest.

 I DN Furesø er vi skuffet over, at kommunen prioriterer professionel fodbold over natur og landskab. Vi mener, at parkeringsproblemet bør løses i lokalplanområdet.